Site logo

Nice to know!

Wat is de Gig-economie en wat zijn de consequenties voor werk?

De gig-economie, waarin flexibel werk en tijdelijke opdrachten centraal staan, heeft een aanzienlijke impact op de arbeidsmarkt. Het is een fenomeen dat steeds meer aandacht krijgt, en de verantwoordelijkheid die hiermee gepaard gaat, wordt cruciaal. In het artikel op manpowergroup.nl wordt de verantwoordelijkheid van de gig-economie belicht en de implicaties voor zowel werkgevers als werknemers worden besproken.

Lees verder »

De toekomst van de arbeidsmarkt ligt in handen van Generatie Y en Z

De toekomst van de arbeidsmarkt ligt in handen van Generatie Y (millennials) en Generatie Z, en het is essentieel om deze talentvolle groepen aan te trekken en te behouden. Uit onderzoek blijkt dat in 2025 75% van de beroepsbevolking uit millennials zal bestaan, gevolgd door Generatie Z met 27%. Dit gegeven baart veel HR-professionals zorgen, aangezien 49% van hen bezorgd is over het aantrekken en behouden van deze generaties.

Lees verder »
arbeidsmarkt

Meer autonomie en variatie: arbeidsmarkt wordt meer fluïde

De huidige personeelsschaarste heeft historische proporties bereikt, ondanks een groeiende beroepsbevolking en een afkoelende economie. Vacatures overtreffen werkloosheidsaantallen, waardoor werkgevers gedwongen worden flexibel te zijn. In deze arbeidsmarkt met structurele krapte hebben werknemers meer onderhandelingsmacht. Dit vertaalt zich naar eisen voor salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lees verder »

Inloggen

Gratis registreren!

Forgot Password